Jak zrobić canelloni ze szpinakiem ?
Prezentuję łatwy i dość szybki przepis na wykonanie canelloni ze szpinakiem. Może to być doskonały pomysł na obiad lub kolację.
- • Fix Spaghettii Bolognese Knorr, 15 sztuk marakonu canelloni, 30 dag szpinaku mrożonego, pół cebuli, 2 ząbki czosnku, 2 plastry sera camembert, 4 łyżki śmietany 18 %, 2 łyżki oleju, starty ser
Przygotuj:
Fix Spaghettii Bolognese Knorr
15 sztuk marakonu canelloni
30 dag szpinaku mrożonego
pół cebuli
2 ząbki czosnku
2 plasterki sera camembert
4 łyżki śmietany 18%
2 łyżki oleju
trochę startego sera do posypania
Makaron canelloni wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować przez 5 minut. Fix należy w tym czasie rozmieszać ze szklanką wody i zagotować.
Cebule i czosnek trzeba drobno posiekać, dodać szpinak i podsmażyć, przy czym należy cały czas mieszać. Dodaj cambembert pokrojony w kostke i śmietanę.Tak wykonaną masą szpinakową nadziewaj makaron i układaj w naczyniu do zapiekania (naczynie żaroodporne). Zalej wczesniej przygotowanym Fixem i posyp startym serem.
Tak przyrządzone canelloni wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 10-12 minut. Kiedy ser się rozpuści, wyjmij canelloni z piekarnika i delektuj się pysznym smakiem. Smacznego!
Uwagi i spostrzeżenia
- •Pilnuj żeby ser się za bardzo nie spiekł.
Dodaj komentarz