Jak zrobić brokuły pod pierzynką z grllowaną papryką?
Brokuły pod pierzynką to potrawa nadająca się na danie główne lub na przystawkę. Danie jest niskokaloryczne. Brokuły są gotowane, a warzywa grillowanie na patelni beztłuszczowej. Wskazane jest dla osób będących na diecie, dla ciężarnych kobiet( brokuł zawiera dużo kwasu foliowego).
Brokuły gotujemy 6 minut, w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Dzielimy na mniejsze części
Jajka ubijamy trzepaczką z niewielką ilością soli. Odstawiamy na bok.
Papryki płuczemy, kroimy na paseczki. Cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę. Wszystko grillujemy na patelni beztłuszczowej kilka minut, dodając szczyptę soli i pieprz mielony. Warzywa zsuwamy na bok patelni a w wolnym miejscu smażymy przez chwilę placek jajeczny ,obracamy go i jeszcze smażymy przez moment.
Na talerzu układamy różyczki z gotowanego brokuła, obok grillowanie papryki i cebulkę. Na sam wierzch kładziemy placek jajeczny.
Danie możemy podać z pieczonymi ziemniakami. lub kolorowym ryżem.
Smacznego
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2012-11-10 08:31:23
Ostatnio zmieniony: 2012-11-09 17:27:06
Dodaj komentarz