Jak zrobić brokuły pod pierzynką z grllowaną papryką?

Brokuły pod pierzynką to potrawa nadająca się na danie główne lub na przystawkę. Danie jest niskokaloryczne. Brokuły są gotowane, a warzywa grillowanie na patelni beztłuszczowej. Wskazane jest dla osób będących na diecie, dla ciężarnych kobiet( brokuł zawiera dużo kwasu foliowego).

1
Brokuły gotowane,rozdrobnione. Fot. mojego autorstwa. Brokuły gotowane,rozdrobnione. Fot. mojego autorstwa.

Brokuły gotujemy 6 minut, w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Dzielimy na mniejsze części
Jajka ubijamy trzepaczką z niewielką ilością soli. Odstawiamy na bok.


2

Papryki płuczemy, kroimy na paseczki. Cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę. Wszystko grillujemy na patelni beztłuszczowej kilka minut, dodając szczyptę soli i pieprz mielony. Warzywa zsuwamy na bok patelni a w wolnym miejscu smażymy przez chwilę placek jajeczny ,obracamy go i jeszcze smażymy przez moment.


3
Papryka czerwona,posiekana cebulka.Fot. mojego autorstwa. Papryka czerwona,posiekana cebulka.Fot. mojego autorstwa.

Na talerzu układamy różyczki z gotowanego brokuła, obok grillowanie papryki i cebulkę. Na sam wierzch kładziemy placek jajeczny.


4
Brokuły gotowane, grillowana papryka,placek jajeczny.Fot. mojego autorstwa. Brokuły gotowane, grillowana papryka,placek jajeczny.Fot. mojego autorstwa.

Danie możemy podać z pieczonymi ziemniakami. lub kolorowym ryżem.
Smacznego


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 07.11.2012

Komentarze

Ta potrawa jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu:)

Ostatnio zmieniony: 2012-11-10 08:31:23

Bardzo ładnie to wygląda :) Uwielbiam brokuły :)

Ostatnio zmieniony: 2012-11-09 17:27:06