Jak zrobić bezy?
Bezy można po upieczeniu posmarować kremem kawowym ewentualnie nutellą i podać do kawy
- • 4 białka szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 250 g cukru pudru
Białka ubić na sztywno mikserem dodając szczyptę soli. Muszą być naprawdę sztywne (najlepiej sprawdzić odwracając pojemnik z nimi do góry dnem ;). Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać partiami cukier , po jednej łyżce, cały czas ubijając.
Nałożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskać na blachę nie używać małych szpryc czy marketów, bezy wyjdą malutkie i będą suche, trzeba je wtedy krócej piec.
Piec - około 35 minut do godziny w temperaturze ok 140ºC , po tym czasie trzeba sprawdzić czy bezy nie są zbyt suche .
Smacznego
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-05-03 18:19:58
Ostatnio zmieniony: 2013-02-03 19:12:48
Ostatnio zmieniony: 2012-08-13 01:58:08
Ostatnio zmieniony: 2012-07-23 15:05:51
Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 15:28:01
Ostatnio zmieniony: 2011-03-24 10:17:53
Ostatnio zmieniony: 2011-03-09 14:51:22
Ostatnio zmieniony: 2011-02-26 10:07:40
Ostatnio zmieniony: 2011-02-24 18:15:30
Ostatnio zmieniony: 2011-01-24 16:22:21
Ostatnio zmieniony: 2010-08-28 17:13:01
I gratuluję uzyskania ponad 40 ocen!
Ostatnio zmieniony: 2010-08-10 20:06:23
>@adamcarlambo:"Lista potrzebnych rzeczy"
4 białka szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 250 g cukru pudru
Ostatnio zmieniony: 2010-07-13 12:46:14
Dodaj komentarz