Jak wychwycić tłuszcz z sosu,zupy itp?

Gotujesz z zupy zbędny tłuszcz zbierasz łyżką są łatwiejsze sposoby

1

surowe białko jajka

Wbij do gotującej się np zupy (bulgoczącej) surowe białko jajka i pozostaw je tam na kilka minut. potem wyjmij ścięte jajko i gotowe


2

liść świeżej sałaty

połóż na potrawę duży liść świeżej sałaty,przyciągnie on tłuszcz,w razie potrzeby kładź kolejne liście


3

kostki lodu

wrzuć do gotującej się 2-3 kostki lodu odczekaj chwilkę a wyjmij zanim się rozpuszczą


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 29.06.2011

Komentarze

hmmm, ciekawe, a ja łyżką zbieram "oczka" hihi

Ostatnio zmieniony: 2011-06-30 21:33:28