Jak usmażyć pysznego pstrąga?
Bardzo łatwy przepis na pstrąga, dzięki któremu zabłyśniesz w kuchni.

Składniki:
pstrąg - po jednym na osobę
cytryna
koperek
masło
oliwa
mąka pszenna
sól
pieprz
Pstrąga najlepiej kupić już wypatroszonego.
Dokładnie go myjemy i osuszamy.
Solimy w środku, oraz z zewnętrznej strony, oraz delikatnie pieprzymy.
Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Następnie oprószamy pstrąga z dwóch stron mąką i kładziemy na rozgrzaną oliwę.
Po 8 minutach przewracamy pstrąga na drugą stronę i dodajemy dużą łyżkę masła.
Po kolejnych 8 minutach pstrąga przekładamy na talerz, do środka wkładamy odrobinę masła.
Całość posypujemy koperkiem i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Podajemy z kawałkiem cytryny i porcją masła.
Gotowego pstrąga można posypać uprażonymi płatkami migdałów.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 11:27:39
Ostatnio zmieniony: 2012-10-25 22:44:39
Ostatnio zmieniony: 2012-02-08 20:19:09
Ostatnio zmieniony: 2012-02-04 14:16:07
Ostatnio zmieniony: 2012-01-04 08:17:06
Pozdrawiam !!!
Ostatnio zmieniony: 2011-12-19 12:47:18
Ostatnio zmieniony: 2011-12-17 11:59:44
Ostatnio zmieniony: 2011-04-27 12:54:11
Ostatnio zmieniony: 2011-03-24 12:50:14
Ostatnio zmieniony: 2011-03-23 13:34:28
Ostatnio zmieniony: 2011-03-22 06:23:38
Dodaj komentarz