Jak upiec idealny biszkopt?
Prosty, szybki przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi.
- • -7 jaj -1 szklankę cukru, -1 szklankę mąki ziemniaczanej ,-1 szklankę mąki pszennej ,-1 proszek do pieczenia(15gram) ,-2 łyżki octu, blacha do pieczenia, szklanka
1
Przygotuj niezbędne produkty:
-7 jaj
-1 szklankę cukru
-1 szklankę mąki ziemniaczanej
-1 szklankę mąki pszennej
-1 proszek do pieczenia(15gram)
-2 łyżki octu
2
Pianę ubić na sztywno, dodaj żółtka i cukier. Mieszać i dodać mąkę, proszek do pieczenia i ocet.
3
Nagrzej piekarnik do 170 stopni.
4
Wylej ciasto na blachę, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30minut w temperaturze 170 stopni.
5
Po upieczeniu uchyl piekarnik i pozwól, aby ciasto wystygło.
6
Uwagi i spostrzeżenia
- •Wszystkie składniki powinny mieć pokojową temperaturę.
- •Biszkopt wychodzi wysoki jest, więc idealny do różnego rodzaju tortów.
Dodaj komentarz