Jak upiec idealny biszkopt?

Prosty, szybki przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi.

  • -7 jaj -1 szklankę cukru, -1 szklankę mąki ziemniaczanej ,-1 szklankę mąki pszennej ,-1 proszek do pieczenia(15gram) ,-2 łyżki octu, blacha do pieczenia, szklanka
1

Przygotuj niezbędne produkty:
-7 jaj
-1 szklankę cukru
-1 szklankę mąki ziemniaczanej
-1 szklankę mąki pszennej
-1 proszek do pieczenia(15gram)
-2 łyżki octu


2

Pianę ubić na sztywno, dodaj żółtka i cukier. Mieszać i dodać mąkę, proszek do pieczenia i ocet.


3

Nagrzej piekarnik do 170 stopni.


4

Wylej ciasto na blachę, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30minut w temperaturze 170 stopni.


5

Po upieczeniu uchyl piekarnik i pozwól, aby ciasto wystygło.


6

Uwagi i spostrzeżenia

  • Wszystkie składniki powinny mieć pokojową temperaturę.

  • Biszkopt wychodzi wysoki jest, więc idealny do różnego rodzaju tortów.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 17.01.2013

Komentarze