Jak upiec biszkopty dla niemowlaka?

Szybkie w przygotowaniu i co najważniejsze nie zawierają żadnych konserwantów ani "E". I o niebo lepsze od tych kupowanych...

  • niepełna szklanka mąki pszennej
  • pół szklanki cukru (można mniej)
  • 3 jajka
1

Całe jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie gęsta masa.


2

Dodajemy mąkę i ubijamy do powstania jednolitej masy.


3

Gotową masę wylewamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Najlepiej robić to małą łyżeczką.


4

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 min. Pieczemy do momentu aż ciasteczka będą rumiane. Ja wstawiłam do zimnego piekarnika i piekły się ok 20 minut.


5

opis porady


6

Uwagi i spostrzeżenia

  • Upieczone ciasteczka najlepiej przechowywać w słoiku.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 15.03.2010

Komentarze

fajny przepis

Ostatnio zmieniony: 2013-04-14 15:22:28

Ciekawe:)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-23 21:39:16

Super ;P Prosty, tani przepis.

Ostatnio zmieniony: 2013-01-07 18:14:04

szkoda,ze moje dzieco niemoze jesc ani jajek ani maki

Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 21:02:36

Lepiej by było, gdyby nie miały one cukru, ale przepis ciekawy. Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-11 21:25:03