Jak upiec biszkopty dla niemowlaka?
Szybkie w przygotowaniu i co najważniejsze nie zawierają żadnych konserwantów ani "E". I o niebo lepsze od tych kupowanych...
- • niepełna szklanka mąki pszennej
- • pół szklanki cukru (można mniej)
- • 3 jajka
1
Całe jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie gęsta masa.
2
Dodajemy mąkę i ubijamy do powstania jednolitej masy.
3
Gotową masę wylewamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Najlepiej robić to małą łyżeczką.
4
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 min. Pieczemy do momentu aż ciasteczka będą rumiane. Ja wstawiłam do zimnego piekarnika i piekły się ok 20 minut.
5
opis porady
6
Uwagi i spostrzeżenia
- •Upieczone ciasteczka najlepiej przechowywać w słoiku.
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
fajny przepis
Ostatnio zmieniony: 2013-04-14 15:22:28
Ciekawe:)
Ostatnio zmieniony: 2013-02-23 21:39:16
Super ;P Prosty, tani przepis.
Ostatnio zmieniony: 2013-01-07 18:14:04
szkoda,ze moje dzieco niemoze jesc ani jajek ani maki
Ostatnio zmieniony: 2011-03-30 21:02:36
Lepiej by było, gdyby nie miały one cukru, ale przepis ciekawy. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony: 2011-03-11 21:25:03
Dodaj komentarz