Jak upiec bezy?

Jeśli lubicie bezy warto zrobić je samemu w domu. Poniżej przestawiam prosty przepis na bezy.

  • szklanka ubitych białek, sok z cyrtryny, dwie szkalnki cukru pudru
1

Szklankę schłodzonych białek ubijamy na sztywno, podczas ubijania dodajemy dwie szklanki cukru pudru. Następnie dodajemy łyżkę soku z cytryny.


2

Blachę do ciasta wykładamy papierem pergaminowym. następnie szprycą formujemy beziki. Należy pamiętać o odstępach miedzy bezami bo nieco urosną.


3

Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni i pieczemy, aż wierz bezy będzie suchy.


Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 18.11.2012

Komentarze

Dobre są o smaku czekoladowym. Można do białka dodać kakao.

Ostatnio zmieniony: 2012-11-22 16:51:37