Jak ugotować kaszę?

Jeśli śpieszymy się z obiadem, w menu pojawia się kasza, a my przypadkiem wyrzuciliśmy puste pudełko, na którym był sposób przyrządzenia kaszy, polecam ten krótki wpis o gotowaniu kaszy.

  • garnek
  • kasza
  • sól
1

Do garnka wlewamy wodę (tyle, żeby przykryła ona woreczek z kaszą), nie zapomnijmy osolić wody, żeby kasza nie była mdła. Garnek z wodą wstawiamy na ogień.


2

Kiedy woda w garnku się zagotuje, wrzucamy do niej woreczek z kaszą i zmniejszamy ogień.


3

Kaszę należy gotować około 15 minut na małym ogniu.


4

Worek z kaszą wyciągamy z garnka, osączamy go i rozcinając wrzucamy zawartość do miski lub prosto na talerz.

Smacznego


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 04.01.2011

Komentarze