Jak smażyć cebulę?

Masz ochotę na wrzucenie czegoś szybkiego na ząb, ale znudziły Ci się kanapki z szynką i serem? Spróbuj zrobić kanapkę z świeżą i usmażoną cebulką.

  • kilka cebul
  • olej
  • patelnia
  • przyprawy
1

Cebulę lub kilka siekamy według upodobań (na mniejsze lub większe kawałki).


2

Na patelnie wlewamy olej i stawiamy ją na małym ogniu, od razu na zimny jeszcze olej dodajemy cebulę - dzięki temu cebula ładnie się zeszkli, a nie spali.


3

Cebulę doprawiamy warzywkiem i papryką (fani ziół mogę dodać swoje mieszanki).


4

Od czasu do czasu cebulę mieszamy, żeby nie przywarła do dna patelni, czekając aż się zeszkli. Na koniec możemy skosztować czy jest wystarczająco miękka i doprawiona.
Zdejmujemy z ognia...

Smacznego


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 04.01.2011

Komentarze