Jak smażyć cebulę?
Masz ochotę na wrzucenie czegoś szybkiego na ząb, ale znudziły Ci się kanapki z szynką i serem? Spróbuj zrobić kanapkę z świeżą i usmażoną cebulką.
- • kilka cebul
- • olej
- • patelnia
- • przyprawy
1
Cebulę lub kilka siekamy według upodobań (na mniejsze lub większe kawałki).
2
Na patelnie wlewamy olej i stawiamy ją na małym ogniu, od razu na zimny jeszcze olej dodajemy cebulę - dzięki temu cebula ładnie się zeszkli, a nie spali.
3
Cebulę doprawiamy warzywkiem i papryką (fani ziół mogę dodać swoje mieszanki).
4
Od czasu do czasu cebulę mieszamy, żeby nie przywarła do dna patelni, czekając aż się zeszkli. Na koniec możemy skosztować czy jest wystarczająco miękka i doprawiona.
Zdejmujemy z ognia...
Smacznego
Dodaj komentarz