Jak przyrządzić zielony makaron tagliatelle?
Tym razem prezentuję przepis na makaron z zielonym sosem szpinakowym. Sekret potrawy nie tkwi jednak tylko w szpinaku. Myślę,że zasmakuje nawet bardzo wymagającym podniebieniom.
- • szpinak (mrożony), czosnek-4 ząbki ,ser feta, pieprz, vegeta, makaron tagliatelle, masło, olej, sól
W rondlu rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy posiekany czosnek i chwilę go dusimy.
Wrzucamy do garnka całe opakowanie mrożonego szpinaku i od momentu rozmrożenia dusimy pod przykryciem około 15 minut. Oczywiście podlewamy od czasu do czasu wodą. Potem lekko przyprawiamy vegetą i pieprzem.
Makaron tagliatelle gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
I teraz główny punkt programu. Do przygotowanego szpinaku wkruszamy całe opakowanie sera feta, następnie mieszamy, aż powstanie jednolity jasnozielony sos. Dodajemy makaron i gotowe! Danie można posypać na koniec startym, żółtym serem.
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 20:31:14
Dodaj komentarz