Jak przyrządzić zielony makaron tagliatelle?

Tym razem prezentuję przepis na makaron z zielonym sosem szpinakowym. Sekret potrawy nie tkwi jednak tylko w szpinaku. Myślę,że zasmakuje nawet bardzo wymagającym podniebieniom.

  • szpinak (mrożony), czosnek-4 ząbki ,ser feta, pieprz, vegeta, makaron tagliatelle, masło, olej, sól
1

W rondlu rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy posiekany czosnek i chwilę go dusimy.


2

Wrzucamy do garnka całe opakowanie mrożonego szpinaku i od momentu rozmrożenia dusimy pod przykryciem około 15 minut. Oczywiście podlewamy od czasu do czasu wodą. Potem lekko przyprawiamy vegetą i pieprzem.


3

Makaron tagliatelle gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.


4

I teraz główny punkt programu. Do przygotowanego szpinaku wkruszamy całe opakowanie sera feta, następnie mieszamy, aż powstanie jednolity jasnozielony sos. Dodajemy makaron i gotowe! Danie można posypać na koniec startym, żółtym serem.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 20.08.2012

Komentarze

super

Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 20:31:14