Jak przyrządzić tradycyjne angielskie śniadanie?
Jeśli fascynujesz się wszystkim co związane z kulturą brytyjską, a do tego zajadasz się kiełbaskami, jajkami czy bekonem to z pewnością ucieszy Cię przepis na tradycyjne angielskie, pożywne i ociekające kaloriami śniadanko:).
Przygotujmy wszystkie niezbędne składniki:
- 2 kiełbaski
- 2 plastry boczku
- 100 gram pieczarek
- 2 jajka
- 150 gram fasolki z puszki
- olej roślinny
- keczup - opcjonalnie
Najpierw zajmijmy się kiełbaskami, jako że zajmują najwięcej czasu. Smażymy je około 10-12 minut na patelni na rozgrzanym uprzednio oleju. Pamiętajmy by regularnie je obracać.
Oczyszczamy pieczarki, kroimy na plasterki a następnie smażymy na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Na patelnię z kiełbaskami wrzucamy plastry bekonu, obracając je co jakiś czas.
Podgrzewamy fasolkę na wolnym ogniu.
Na innej patelni rozbijamy jajka, polewając je odrobiną oleju. Gdy będą gotowe, przekładamy wszystko na duży talerz i zabieramy się do pałaszowania:)!
Smacznego!
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-04-18 20:22:20
Ostatnio zmieniony: 2013-02-13 18:16:06
Ostatnio zmieniony: 2012-03-09 08:53:38
Ostatnio zmieniony: 2011-03-20 11:43:39
Ostatnio zmieniony: 2011-03-17 10:38:42
Ostatnio zmieniony: 2010-12-06 21:57:44
Dodaj komentarz