Jak przyrządzić ryżowe kotleciki?
Wszystko smaczne, co się szybko kończy... A jeszcze lepsze to, co przyrządzisz w 30 minut:))
- • 3 woreczki ryżu białego
- • 2 jaja
- • 20 dag żółtego sera
- • słoik sosu słodko-kwaśnego Łowicz
- • 1 bułka namoczona w wodzie
- • pól szklanki bułki tartej
- • bułka tarta do obtoczenia, przyprawy (sól, pieprz, bazylia), olej do smażenia
1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. W tym samym czasie zetrzyj na grubych oczkach żółty ser.
2
Do ugotowanego, odcedzonego ryżu wbij 2 jaja, dodaj starty ser , bułkę tartą i namoczona w wodzie oraz przyprawy. Wszystko dokladnie wymieszaj. Z masy ryżowo-serowej formuj kotleciki, jak mielone. Obtaczaj w bułce tartej i smaż na zloty kolor na oleju.
3
Do garnka wlej sos słodko-kwaśny Łowicz, podgrzej wg przepisu na słoiku. Usmażone kotleciki ryżowe podawaj w towarzystwie sosu słodko-kwaśnego. Zajadaj się, bo szybko znika...:)
4
Uwagi i spostrzeżenia
- •Przyrządzając kotleciki, ryż możesz z powodzeniem zastąpić kaszą. Smakują równie wybornie
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
fajnie
Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 20:31:53
trochę kombinowane z tym sosem Łowicza. same konserwanty w takich sosach.
Ostatnio zmieniony: 2011-02-01 20:51:02
Dodaj komentarz