Jak przyrządzić ryżowe kotleciki?

Wszystko smaczne, co się szybko kończy... A jeszcze lepsze to, co przyrządzisz w 30 minut:))

  • 3 woreczki ryżu białego
  • 2 jaja
  • 20 dag żółtego sera
  • słoik sosu słodko-kwaśnego Łowicz
  • 1 bułka namoczona w wodzie
  • pól szklanki bułki tartej
  • bułka tarta do obtoczenia, przyprawy (sól, pieprz, bazylia), olej do smażenia
1

Ryż ugotuj w osolonej wodzie. W tym samym czasie zetrzyj na grubych oczkach żółty ser.


2

Do ugotowanego, odcedzonego ryżu wbij 2 jaja, dodaj starty ser , bułkę tartą i namoczona w wodzie oraz przyprawy. Wszystko dokladnie wymieszaj. Z masy ryżowo-serowej formuj kotleciki, jak mielone. Obtaczaj w bułce tartej i smaż na zloty kolor na oleju.


3

Do garnka wlej sos słodko-kwaśny Łowicz, podgrzej wg przepisu na słoiku. Usmażone kotleciki ryżowe podawaj w towarzystwie sosu słodko-kwaśnego. Zajadaj się, bo szybko znika...:)


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Przyrządzając kotleciki, ryż możesz z powodzeniem zastąpić kaszą. Smakują równie wybornie


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 26.07.2010

Komentarze

fajnie

Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 20:31:53

trochę kombinowane z tym sosem Łowicza. same konserwanty w takich sosach.

Ostatnio zmieniony: 2011-02-01 20:51:02