Jak przygotować roladki z indyka z serem topionym i szpinakiem?

Roladki można przygotować na wiele ciekawych sposobów. Moim ulubionym sposobem jest wersja ze szpinakiem. Można je podawać z ryżem, ziemniakami lub jako zimną ciepła przystawkę z chlebem czosnkowym.

  • szpinak świeży, czosnek, serek topiony z ziołami, pieprz, masło, filet z indyka, łyżka mąki, cebula, mleko gałka muszkatołowa,
1

Mięso:
Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem na bardzo cieniutkie płaty. Posypać szczyptą wegety.


2

Farsz:
Rozgrzać łyżkę masła. Dodać szpinak. Jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Smażyć przez około 3 minut. Przestudzić.


3

Sos beszamelowy:
Roztopić łyżkę masła w rondlu, dodać pół szklanki mleka. Zagotować. Przyprawić pieprzem, solą, oraz gałką muszkatołową.


4

Przygotowanie
Mięso smarować wcześniej przygotowanym farszem. Na wierzch położyć po kawałku serka topionego. Całość zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Ułożyć roladki w naczyniu żaroodpornym zalać sosem beszamel. Zapiec w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 150 'C.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 16.02.2013

Komentarze

jestem piotrek pisałem tu dzień temu zrobiłem to i wyszło mi super a smakowało jeszcze lepiej mmmm
właśnie zrobiłem to tylko tu nie pisze co z cebulą ?? dodałem do środka z serem a pokroiłem za dużo oczywiście w plasterkach resztę żeby nie zmarnować poszatkowałem dodałem do sosu i właśnie teraz zapiekam wygląda cudnie mmmm

Ostatnio zmieniony: 2017-08-28 13:25:41

Fajny przepis, będzie trzeba kiedyś spróbować ;)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 20:56:46

Bardzo ciekawy przepis :) wkrótce wypróbuje

Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 18:27:37

ok.:-)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 07:50:32