Jak przygotować roladki z indyka z serem topionym i szpinakiem?
Roladki można przygotować na wiele ciekawych sposobów. Moim ulubionym sposobem jest wersja ze szpinakiem. Można je podawać z ryżem, ziemniakami lub jako zimną ciepła przystawkę z chlebem czosnkowym.
- • szpinak świeży, czosnek, serek topiony z ziołami, pieprz, masło, filet z indyka, łyżka mąki, cebula, mleko gałka muszkatołowa,
Mięso:
Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem na bardzo cieniutkie płaty. Posypać szczyptą wegety.
Farsz:
Rozgrzać łyżkę masła. Dodać szpinak. Jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Smażyć przez około 3 minut. Przestudzić.
Sos beszamelowy:
Roztopić łyżkę masła w rondlu, dodać pół szklanki mleka. Zagotować. Przyprawić pieprzem, solą, oraz gałką muszkatołową.
Przygotowanie
Mięso smarować wcześniej przygotowanym farszem. Na wierzch położyć po kawałku serka topionego. Całość zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Ułożyć roladki w naczyniu żaroodpornym zalać sosem beszamel. Zapiec w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 150 'C.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2017-08-28 13:25:41
Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 20:56:46
Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 18:27:37
Ostatnio zmieniony: 2013-02-22 07:50:32
Dodaj komentarz