Jak przygotować kruche ciasteczka maślane?

Ciasteczka maślane... Niebo w buzi! Wprawdzie to prawdziwa bomba kaloryczna, ale raz na jakiś czas dogodzić swojemu podniebieniu - to przecież nie grzech ;-). Są kruche, rozpływają się w ustach i wspaniale sprawdzają się podczas świątecznych biesiad. Zatem - do roboty!

Krok 1 z 6

Składniki na ciasteczka maślane Składniki na ciasteczka maślane

Przygotuj:

  • 90 dag mąki pszennej;
  • 60 dag masła;
  • 30 dag cukru pudru;
  • 2-3 żółtka;
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 2 łyżki mleka.

Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 20.12.2013

Komentarze

fajny przepis
Pyszne, mnie brakuje w sprzedaży takiego cukru kryształu, to super smakowało, ale z lukrem albo z polewą czekoladową pycha!