Jak przygotować domowe latte?
Prosty sposób na niezwykłą kawę, która zachwyci gości :) Zrobisz ją szybko, a efekt wart uwagi.
- • Mleko, kawa, szklanki, plastikowa butelka lub zaparzacz, ewentualnie cukier, kakao lub starta czekolada
Podgrzewamy mleko, jeżeli je delikatnie posłodzimy, piana się dłużej utrzyma. W zaparzaczu lub pustej plastikowej butelce "trzepiemy" je do uzyskania piany. Wlewamy do wcześniej przygotowanych szklanek, tak by stosunek mleka do piany wyniósł 1:1, czyli pół na pół.
Do tak przygotowanego mleka wlewamy delikatnie (np. po ściance) wcześniej przygotowaną kawę. Uwaga, jeżeli posłodzicie kawę, może się wymieszać z mlekiem.
Powstają trzy warstwy, od dołu: biała mleka, brązowa kawy i białą pianka :) Można ją ozdobić startą czekoladą lub słodkim kakaco - smacznego :)
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
Ostatnio zmieniony: 2013-02-20 10:56:54
Ostatnio zmieniony: 2011-09-28 17:34:04
Ostatnio zmieniony: 2011-08-12 07:10:23
Ostatnio zmieniony: 2011-03-19 06:55:48
zaradni.pl/porada/4819,jak_zrobic_domowe_cappuccino
Ostatnio zmieniony: 2011-03-19 06:55:35
Ostatnio zmieniony: 2011-03-03 12:47:21
Ostatnio zmieniony: 2011-03-03 08:34:38
Ostatnio zmieniony: 2011-02-25 13:51:17
Ostatnio zmieniony: 2010-12-06 11:21:58
Co do porady Smakowita:P
Ostatnio zmieniony: 2010-12-05 23:38:02
Ostatnio zmieniony: 2010-11-29 00:45:44
Ostatnio zmieniony: 2010-11-17 15:23:23
Ostatnio zmieniony: 2010-08-30 18:53:33
Ostatnio zmieniony: 2010-08-29 23:08:07
Ostatnio zmieniony: 2010-08-29 21:40:31
Ostatnio zmieniony: 2010-08-29 20:43:52
Dodaj komentarz