Jak przygotować czekoladową polewę?
Przygotowałeś pyszne pierniczki, ciasto lub ciasteczka i masz ochotę ozdobić je czekoladową polewą? Nic prostszego!
- • 3 łyżki mleka
- • tabliczka czekolady
1
Do garnuszka wrzucamy połamaną na kawałeczki tabliczkę czekolady i wlewamy 3 stołowe łyżki mleka.
2
Wstawiamy rondelek nad średni płomień i cały czas mieszamy w środku łyżką, aby powstająca masa była jednolita i nie przypalona.
3
Gdy otrzymamy płynną czekoladę możemy wyłączyć ogień i, wciąż gorącą, wylać na ozdabiany przez nas deser.
4
opis porady
5
Uwagi i spostrzeżenia
- Polewa stygnie w chłodniejszej temperaturze pokojowej kilka godzin. W lodówce - niecałą godzinę.
• Przeczytaj teraz:
Galeria
Komentarze
pychota, ja dodaje jeszcze odrobinę masła.
Ostatnio zmieniony: 2011-04-20 14:33:56
>@ewunia1960:Cieszę się, że smakuje :)
>Potwierdzam, polewa jest super
>
Ostatnio zmieniony: 2011-02-25 19:39:06
Potwierdzam, polewa jest super
Ostatnio zmieniony: 2010-12-12 18:55:38
Pomimo względnej lekkości przepisu, sama polewa wychodzi fajna, szlachetnie czekoladowa :)
To wersja "ligt" tego, co zazwyczaj robię. Ja używam śmietanki.
Dodaj komentarz