Jak gotować zupy by były zdrowe i smaczne?

Zupy w chłodne jesienno-zimowe dni dostarczają nam potrzebnych witamin, minerałów, rozgrzewają i zwiększają odporność. Gotowanie bez dodatku zasmażki, śmietany i mąki są zdrowsze i pomagają w utrzymywaniu szczupłej sylwetki.

1

Możemy je przygotować zarówno ze świeżych jak i mrożonych warzyw.


2

Ich dobroczynny wpływ objawia się poprzez poprawienie i przyspieszenie procesów trawienia. Takie zupy jak czosnkowa i cebulowa z dodatkiem natki pietruszki, która zawiera witaminę C i żelazo wzmacnia naszą odporność. Także zupy marchewkowa i rybna pomogą nam w zwalczaniu "inwazji" patogenów.


3

Najgorszym rozwiązaniem są zupki instant, które zawierają mnóstwo substancji chemicznych i bardzo mało wartości odżywczych.


Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 16.11.2011

Komentarze