Domowy przepis na kiszoną kapustę z dodatkiem marchwi
Domowej roboty kiszona kapusta to zdrowy rarytas - z dużą zawartością witaminy C, niezbędnej dla ochrony organizmu przez czas zimowych chłodów. I naturalny – bez podejrzanych dodatków z asortymentu chemii spożywczej i z gwarancją czystości wykonania. Jeśli chcesz mieć domową kiszoną kapustę na surówkę wigilijną, pora zabrać się do pracy już teraz. To bajecznie proste, choć przyda się do tego silna ręka.
Krok 2 z 4
Do dużej miski włóż kapustę, marchew, dodaj kminek. Przesypuj warstwy warzyw solą. Soli dodaj tyle, aby sok, który puszczą warzywa, był słony, ale nie przesolony, czyli przeciętnie nie całkiem płaską łyżkę soli na kilogram kapusty. Pozostaw warzywa na ok. godzinę, niech puszczą sok.
• Przeczytaj teraz:
Komentarze
fajny przepis
Dodaj komentarz