Domowy przepis na kiszoną kapustę z dodatkiem marchwi

Domowej roboty kiszona kapusta to zdrowy rarytas - z dużą zawartością witaminy C, niezbędnej dla ochrony organizmu przez czas zimowych chłodów. I naturalny – bez podejrzanych dodatków z asortymentu chemii spożywczej i z gwarancją czystości wykonania. Jeśli chcesz mieć domową kiszoną kapustę na surówkę wigilijną, pora zabrać się do pracy już teraz. To bajecznie proste, choć przyda się do tego silna ręka.

Krok 1 z 4

Kup 10 kg kapusty białej, 3 kg marchwi, 1 kg soli kamiennej,...

Kup 10 kg kapusty białej, 3 kg marchwi, 1 kg soli kamiennej, opakowanie kminku. Kapustę oczyść z uszkodzonych liści, poszatkuj w cienkie paski. Marchew obierz cienko ze skórki, odetnij zielone końcówki, umyj i potrzyj na tarce o grubych oczkach lub przy użyciu malaksera.

Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 11.11.2013

Komentarze

fajny przepis