Do uruchomienia nowej wersji Zaradni.pl dzielą już nas tylko dni.
Ale już teraz zostanie wdrożona zasada, iż na Zaradni.pl publikujemy przepisy kulinarne tylko i wyłącznie ze zdjęciami autorskimi. Przepisy dodane do dnia dzisiejszego zostaną zaakceptowane bez zdjęć.
Przepisy powinny zawierać co najmniej 3 zdjęcia autorskie ilustrujące różne etapy przygotowania potrawy oraz wygląd dania finalnego.
Zasada dotyczy to także porad z kategorii „Drinki, koktajle i napoje” oraz „Przetwory”
Wprowadzenie tej zasady ma na celu: - zdecydowany wzrost jakości dodawanych porad/przepisów, - wyróżnienie Zaradni.pl wśród serwisów innych internetowych, - sprawiedliwy podział zarobków , tj. zmniejszenie ilość zarobków trafiających do Autorów, którzy nie koncentrują się na jakości, raczej na ilości. - ograniczenie zjawiska przepisywania przepisów z różnych innych portali.
Porady dodane wcześniej będą wynagradzane na takich samych zasadach jak dotychczas.
Zdecydowanie popieram :-)
Ostatnio zmieniony: 2013-03-16 16:41:38
Uważam,iż porady Tu zamieszczane powinny mieć wyłącznie zdjęcia autorskie - Takie porady są naprawdę wartościowe...
Ostatnio zmieniony: 2013-03-16 16:44:19
Jestem zdecydowanie ZA!!!
Ostatnio zmieniony: 2013-03-16 17:56:56
Czy mogą być dodawane zdjęcia autorskie ale wykorzystane już na innych portalach lub też odwrotnie czy moje zdjęcie autorskie wykorzystane na Zaradnych mogę jeszcze wykorzystać na innym portalu ? Czy w kategorii Gotowanie w podkategorii Inne też wymagane są trzy zdjęcia ? Np. Jak kroić cebulę i nie płakać ? - sposobów jest kilka czy każdy ma być w innej poradzie, czy każdy ma być udokumentowany zdjęciem - tylko jak pokazać, że dobrze jest kroić cebulę przy otwartym oknie ? Pytanie dotyczące konkretnie mojego przypadku: w piątek zaczęłam pisać poradę w kategorii Gotowanie, wczoraj skończyłam i czeka na moderację. Przyznaję, że nie doczytałam, że wymóg zdjęć już obowiązuje - czy wobec tego mogę jeszcze tą poradę uzupełnić zdjęciami czy już kategorycznie jest odrzucona i muszę ją pisać jeszcze raz ? Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony: 2013-03-18 08:46:00
Enia, Generalnie stosujemy w moderacji zasadę, że treści powinny być unikalne (nie publikowane nigdzie wcześniej), więc taka zasada też powinna mieć zastosowanie w przypadku zdjęć. Ale powiedź coś więcej, o jakie inne portale ci chodzi?
Jeżeli chodzi o kategorię Gotowanie / Inne , to będzie to zapewne oceniane indywidualne, ale zasada ta obowiązuje przede wszystkim dla przepisów. Czyli w podanym przez Ciebie przykładzie nie będzie wymogu dodanie trzech zdjęć autorskich.
W kwestii tej jednej porady, o której piszesz, to przede wszystkim warto podkreślić, iż brak zdjęć nie jest powodem do odrzucenia, jedynie skutkuje "prośbą o edycję" z prośbą o dodanie zdjęć autorskich. Napisz mi proszę na maila, o którą dokładnie poradę Ci chodzi.
Ostatnio zmieniony: 2013-03-18 22:03:56
Witam serdecznie, czy do każdej porady trzeba dodać zdjęcie? Czy tylko kategoria Gotowanie,bo się już pogubiłam;)
Ostatnio zmieniony: 2013-03-28 23:34:44
W przypadku przepisów, czyli w kategorii gotowanie, są wymagane zdjęcia autorskie. Natomiast w przypadku innych kategorii nie ma wymogu dodawania zdjęć autorskich.
Ostatnio zmieniony: 2013-03-30 20:19:57
ja dodaje
Ostatnio zmieniony: 2013-05-30 22:33:16
Rzeczywiście , uważam że dodawanie zdjęć autorskich zdecydowanie podniesie poziom jakości naszego portalu jak i jego wiarygodność - lecz chciałam zapytać czy można zastosować jedno zdjęcie do kilku porad w przypadku gdy czynność jest powielana np. smażenie pieczarek czy krojenie mięsa ? bo trochę męczące jest non stop pstrykanie fotek...no bo po co ma się różnić fotka smażenie pieczarek skoro może być dana ta sama, oczywiście autorstwa mojego. Jak się na to zapatrujecie Marcinie ? Bo wiesz zaczęłam sobie zapisywać zdjęcia które daję na portal i powiem ci, że niektóre wydają mi się uniwersalne, dlatego pytam czy można kilka razy użyć tego samego zdjęcia ?
Do uruchomienia nowej wersji Zaradni.pl dzielą już nas tylko dni.
Ale już teraz zostanie wdrożona zasada, iż na Zaradni.pl publikujemy przepisy kulinarne tylko i wyłącznie ze zdjęciami autorskimi. Przepisy dodane do dnia dzisiejszego zostaną zaakceptowane bez zdjęć.
Przepisy powinny zawierać co najmniej 3 zdjęcia autorskie ilustrujące różne etapy przygotowania potrawy oraz wygląd dania finalnego.
Zasada dotyczy to także porad z kategorii „Drinki, koktajle i napoje” oraz „Przetwory”
Wprowadzenie tej zasady ma na celu:
- zdecydowany wzrost jakości dodawanych porad/przepisów,
- wyróżnienie Zaradni.pl wśród serwisów innych internetowych,
- sprawiedliwy podział zarobków , tj. zmniejszenie ilość zarobków trafiających do Autorów, którzy nie koncentrują się na jakości, raczej na ilości.
- ograniczenie zjawiska przepisywania przepisów z różnych innych portali.
Porady dodane wcześniej będą wynagradzane na takich samych zasadach jak dotychczas.
Ostatnio zmieniony: 2013-03-16 16:41:38
Ostatnio zmieniony: 2013-03-16 16:44:19
Ostatnio zmieniony: 2013-03-16 17:56:56
Czy w kategorii Gotowanie w podkategorii Inne też wymagane są trzy zdjęcia ? Np. Jak kroić cebulę i nie płakać ? - sposobów jest kilka czy każdy ma być w innej poradzie, czy każdy ma być udokumentowany zdjęciem - tylko jak pokazać, że dobrze jest kroić cebulę przy otwartym oknie ?
Pytanie dotyczące konkretnie mojego przypadku: w piątek zaczęłam pisać poradę w kategorii Gotowanie, wczoraj skończyłam i czeka na moderację. Przyznaję, że nie doczytałam, że wymóg zdjęć już obowiązuje - czy wobec tego mogę jeszcze tą poradę uzupełnić zdjęciami czy już kategorycznie jest odrzucona i muszę ją pisać jeszcze raz ?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony: 2013-03-18 08:46:00
Generalnie stosujemy w moderacji zasadę, że treści powinny być unikalne (nie publikowane nigdzie wcześniej), więc taka zasada też powinna mieć zastosowanie w przypadku zdjęć. Ale powiedź coś więcej, o jakie inne portale ci chodzi?
Jeżeli chodzi o kategorię Gotowanie / Inne , to będzie to zapewne oceniane indywidualne, ale zasada ta obowiązuje przede wszystkim dla przepisów. Czyli w podanym przez Ciebie przykładzie nie będzie wymogu dodanie trzech zdjęć autorskich.
W kwestii tej jednej porady, o której piszesz, to przede wszystkim warto podkreślić, iż brak zdjęć nie jest powodem do odrzucenia, jedynie skutkuje "prośbą o edycję" z prośbą o dodanie zdjęć autorskich. Napisz mi proszę na maila, o którą dokładnie poradę Ci chodzi.
Ostatnio zmieniony: 2013-03-18 22:03:56
czy do każdej porady trzeba dodać zdjęcie? Czy tylko kategoria Gotowanie,bo się już pogubiłam;)
Ostatnio zmieniony: 2013-03-28 23:34:44
Ostatnio zmieniony: 2013-03-30 20:19:57
Ostatnio zmieniony: 2013-05-30 22:33:16
Ostatnio zmieniony: 2013-05-31 14:57:20