Dyskusja na temat

Podziel sie,tym co wiesz

Witam.Coraz wiecej kobiet choruje na endometrioze.Lekarze nie do konca wiedza co robic.My kobiety na tym cierpimy.Najgorszy jest bol,zwlaszcza podczas miesiaczki.Prosze wymieniac sie swoimi doswiadczeniami.Kobiety musza trzymac sie razem:)Tu mozesz spotkac kobiety takie ja Ty.
Jednym z głównych problemów dotyczących endometriozy jest to, że początkowe objawy mogą symulować normalne, cykliczne zmiany w organizmie kobiety, które zachodzą podczas każdego cyklu miesięcznego. Z biegiem czasu jednak kobieta zaczyna zauważać, że to co się dzieje i co czuje, nie jest normalne. Ból podczas okresu stopniowo i regularnie narasta z miesiąca na miesiąc. Tak zaczyna się proces, który będzie prowadził do stopniowego załamania się zdrowia kobiety, a w tym również jej układu rozrodczego.

Ostatnio zmieniony: 2011-12-19 17:43:21

Pomoz innym!Zostaw swoje pytania.

Ostatnio zmieniony: 2011-12-20 18:43:41

Najważniej jest znalezienie dobrego lekarza. Jak wiemy, jest to bardzo trudne. Ważne jest aby trafnie zdiagnozować co nam dolega. Ja byłam u 4 lekarzy i każdy miał inne zdanie i leczenie. Na bolesne miesiączki mi pomagają głównie tabletki przeciwbólowe i to te kupowane na receptę. Na kilka dni przed miesiączką, unikajmy alkoholu, gazowanych napojów i nie przejadajmy się. Mi to trochę pomaga. Lekarz też mi podpowiedział, że działa okład z mokrego ręcznika, nie gorącego. Kładziemy go na brzuch i czekamy, aż wyschnie. Nie próbowałam tego jeszcze ale może warto.

Ostatnio zmieniony: 2012-09-14 11:06:53

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 19.12.2011