Witam.Coraz wiecej kobiet choruje na endometrioze.Lekarze nie do konca wiedza co robic.My kobiety na tym cierpimy.Najgorszy jest bol,zwlaszcza podczas miesiaczki.Prosze wymieniac sie swoimi doswiadczeniami.Kobiety musza trzymac sie razem:)Tu mozesz spotkac kobiety takie ja Ty.
Jednym z głównych problemów dotyczących endometriozy jest to, że początkowe objawy mogą symulować normalne, cykliczne zmiany w organizmie kobiety, które zachodzą podczas każdego cyklu miesięcznego. Z biegiem czasu jednak kobieta zaczyna zauważać, że to co się dzieje i co czuje, nie jest normalne. Ból podczas okresu stopniowo i regularnie narasta z miesiąca na miesiąc. Tak zaczyna się proces, który będzie prowadził do stopniowego załamania się zdrowia kobiety, a w tym również jej układu rozrodczego.
Ostatnio zmieniony: 2011-12-19 17:43:21
Pomoz innym!Zostaw swoje pytania.
Ostatnio zmieniony: 2011-12-20 18:43:41
Najważniej jest znalezienie dobrego lekarza. Jak wiemy, jest to bardzo trudne. Ważne jest aby trafnie zdiagnozować co nam dolega. Ja byłam u 4 lekarzy i każdy miał inne zdanie i leczenie. Na bolesne miesiączki mi pomagają głównie tabletki przeciwbólowe i to te kupowane na receptę. Na kilka dni przed miesiączką, unikajmy alkoholu, gazowanych napojów i nie przejadajmy się. Mi to trochę pomaga. Lekarz też mi podpowiedział, że działa okład z mokrego ręcznika, nie gorącego. Kładziemy go na brzuch i czekamy, aż wyschnie. Nie próbowałam tego jeszcze ale może warto.
Ostatnio zmieniony: 2011-12-19 17:43:21
Ostatnio zmieniony: 2011-12-20 18:43:41
Ostatnio zmieniony: 2012-09-14 11:06:53