Dyskusja na temat

Jak dbać o diete ?

Co robić i jaką stosować diete by spalić troche klalorii bez efektu jojo???
Uważam iż podstawą jest rezygnacja ze słodyczy, ciast - chociaż sama wiem, że jest to bardzo trudne.

Ostatnio zmieniony: 2011-03-24 21:01:54

Zgadzam się z tym, ciężko jest się opanować . Zaczełam jakiś czas temu diete ale ciężko się powstrzymać od podjadania słodkości i różnych przysmaków .

Ostatnio zmieniony: 2011-03-25 17:33:34

aby zrzucić trochę zbędnych kilogramów należy jeść dużo warzyw i owoców, chude mięso , pić jogurty o obniżonej zawartości tłuszczu

Ostatnio zmieniony: 2011-04-09 23:36:12

ja ostatnio zamieniłam olej na oliwe z oliwek dodaje ja do salatek i do smazenia. Przy salatkach doskonale podkresla smak i jest zdrowsza niz majonez, ktorego sie bardzo duzo uzywa.

Ostatnio zmieniony: 2011-04-15 13:35:41

Pamiętajmy o piciu dużej ilości wody oraz stałych porach spożywania posiłków.

Ostatnio zmieniony: 2012-09-14 19:03:47

Co do słodyczy, to się nie zgodzę, bo zajadam się nimi codziennie i to w dużych ilościach, ale widocznie taki mam organizm, że nie odkłada ich "na boczki". Podstawą mojej diety są warzywa (mniej owoce) i to w postaci naturalnej lub lekko parzonej,do tego ryż, kasza, rzadziej ziemniaki; mięsa różne, ale tylko przygotowane w specjalnych woreczkach,bez tłuszczu; zupy i sosy odpadają. Codziennie obowiązkowo jogurt naturalny z dodatkiem różnych otrąb, kiełków i zarodków zbożowych i dużo niegazowanej wody mineralnej.Pieczywo tylko ciemne, margaryna jogurtowa. Zapewniam, że wszystko co jadam, jest pyszne, zdrowe i pozwala na zbicie zbędnych kilogramów (w moim przypadku na utrzymanie stałej wagi od prawie 8 lat).

Ostatnio zmieniony: 2012-10-02 17:47:42

> @Ilona:
> Co robić i jaką stosować diete by spalić troche klalorii bez efektu jojo???
Ja stosuję dietę niskowęglowodanową,dużo tanczę...Polecam Zumbę.Brak efektu jojo murowany.
Pozdrowienia.
>

Ostatnio zmieniony: 2012-10-14 13:15:26

> @pati25:
> aby zrzucić trochę zbędnych kilogramów należy jeść dużo warzyw i owoców, chude mięso , pić jogurty o obniżonej zawartości tłuszczu
>
Warzyw tak,ale z owocami bym uważała,Wiekszość zawiera dużo cukrów.Przejrzyj sobie indeks glikemiczny poszczególnych owoców!Można jeść bez ograniczeń: wisnie,morele,porzeczkę czerwoną.Chude mięso jak najbardziej-zwłaszcza te o bogatej zawartości protein.
Pozdrawiam i życze sukcesów!

Ostatnio zmieniony: 2012-10-14 13:21:44

> @Eiger:
> Uważam iż podstawą jest rezygnacja ze słodyczy, ciast - chociaż sama wiem, że jest to bardzo trudne.
>
Tak to racja!Czasami trzeba po nie sięgnąć,zwłaszcza gdy mamy chandrę.

Ostatnio zmieniony: 2012-10-14 13:24:02

Komentuj

1. Zaloguj się:
  1. 23.03.2011