Przepis na smaczną sałatkę ogórkowo-marchewkową z natką

Wspaniałą odmianą dla tradycyjnych ogórków kiszonych i w różnorakich zalewach są sałatki ogórkowe. Możemy je przygotować z warzyw sezonowych z własnego ogrodu. Sałatki pasteryzowane doskonale sprawdzają się zimą do obiadu i z powodzeniem zastępują surówki. Oto jedna z smacznych sałatek ogórkowych.

Krok 1 z 4

Przygotowujemy:
ogórki - 4 kg
marchew - 0,75 dag
cebula...

Przygotowujemy: ogórki - 4 kg marchew - 0,75 dag cebula - 0,5 kg natka pietruszki - 1 pęczek Zalewa: ocet 10% - 1 szklanka olej - 1 szklanka cukier - 1 szklanka sól - 2 łyżki mielony pieprz - 1 płaska łyżeczka Ogórki myjemy i kroimy w plasterki.

Przeczytaj teraz:

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 16.08.2013

Komentarze