Najnowsze porady

Nauka gotowania i typowe błędy początkujących

Samodzielne przygotowywanie posiłków to dla wielu z nas nie lada frajda, jednak z pewnością wymaga ono od nas nie tylko wiedzy, ale również doświadczenia i sprytu, zwłaszcza gdy chcemy eksperymentować...

Jak zrobić filet z piersi kurczaka inaczej niż zwykle?

Filet z piersi kurczaka jest jednym z najpopularniejszych w Polsce dań obiadowych. Wszyscy lubimy pierś z kurczaka. Przeważnie smażymy z niej zwykłe kotlety, warto jednak czasem spróbować czegoś innego....

Mięsno-warzywne gołąbki bez zawijania

Tradycyjne gołąbki to mięso mielone z kaszą lub ryżem zawinięte w liście kapusty. Potrawa pyszna ale pracochłonna i wymagająca nieco wprawy by te "kapuściane zawijasy" wyglądały apetycznie i nie rozpadły...

Kebab – poznaj 5 ciekawostek na temat tej potrawy

Kebab to jedno z najpopularniejszych fastfoodowych dań w naszym kraju. I choć są osoby, które chciałyby, żeby miał polskie pochodzenie – kebab to danie pochodzące prosto z Turcji. Co sprawiło, że podbiło...

Placki po węgiersku

Na placka po węgiersku można znaleźć różne przepisy. Czy mój jest na typowego placka, tego nie wiem. Ale na pewno daje smaczny efekt i nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych, dużych nakładów finansowych...