Opakowania cukiernicze — jakie na ciasto a jakie na tort? Podpowiadamy!
Opakowania cukiernicze pełnią bardzo istotną rolę w procesie sprzedaży słodkości. Torty, kruche ciasta, czy pączki powinniśmy pakować inaczej, jeśli chcemy, by trafiły do miejsca przeznaczenia w świetnym stanie. Różnego rodzaju opakowania cukiernicze do ciast i tortów muszą zapewnić wygodę zarówno sprzedającym, jak i kupującym. Dowiedz się więcej gdzie i jakie opakowania cukiernicze najlepiej kupić!
Opakowania cukiernicze na ciasto
Opakowania cukiernicze na ciasto występują w kilku wersjach. Duże i bardzo sztywne kartoniki bez przykrycia od góry to typowe opakowania cukiernicze do pakowania pączków i podobnych wypieków z lukrowaną powierzchnią. Pyszne drożdżówki, czy pączki ułożone jedno przy drugi w takim pudełku są świetnie zabezpieczone, a lukier na wierzchu pozostaje nietknięty — wypieki nawet po transporcie wyglądają zachęcająco. Do suchych i kruchych ciastek i cukierków najlepsze będą z kolei papierowe torebki. Do pakowania ciast typu makowiec, sernik najlepsze będą zamykane pudełka do ciast. Znajdziemy takie o różnych wymiarach, od niewielkich, aż po całkiem spore. Zamykane od góry pudełka na ciasta tego typu występują czasem w wersji z tzw. ‘’okienkiem”, przez które widoczna jest zawartość opakowania. Do tego dochodzą także pudełka na torty z rączką oraz opcja pakowania lżejszych słodkości na tekturowe podkłady i owinięcie ich papierem do żywności. Wniosek? Opakowania cukiernicze muszą być zawsze dopasowane do rodzaju ciasta.
Opakowania cukiernicze — opakowania do tortów
Torty to wypieki cukiernicze, które zazwyczaj najwięcej ważą. Na tortach owalnych lub bardziej prostokątnych często znajdują się ozdoby cukiernicze. Różnego rodzaju słodkie detale, którymi cukiernik skrupulatnie dekoruje tort na sam koniec pracy. Dlatego torty potrzebują specjalnych opakowań, w których będą dobrze zabezpieczone na czas transportu, aby praca nie poszła na marne. Transport tortu musi być ostrożny, a opakowanie powinno w tym pomóc. Opakowania do tortów można także umieszczać w lodówce (czasem tort wymaga schłodzenia jeszcze przed podaniem). Papierowe opakowania do tortów świetnie nadają się do tego wszystkiego, aż do momentu, w którym podamy tort na stół. Ciężkie torty muszą mieć mocne wsparcie od spodu. Zwykłe pudełka do ciast mogą nie wystarczyć. Wzmocniony dół i wysokie boki to cechy charakterystyczne pudełek do tortów. Jest jeszcze jedna bardzo ważna rzecz — uchwyt. Dobre pudełka do pakowania tortów posiadają wygodną rączkę, która umożliwia jeszcze wygodniejszy transport tortu.
Opakowania cukiernicze najlepszej jakości w dobrej cenie
Twój nadruk to opcja, z której polecamy skorzystać wszystkim. Zamawiając opakowania cukiernicze przez internet (na przykład tutaj: (https://sklep.margopack.pl/) można przy okazji zlecić wykonanie na nich napisu i umieszczenie logo swojej firmy. Warto z korzystać z takiej dodatkowej możliwości na reklamę. Poza tym opakowania cukiernicze z nadrukiem są bardziej atrakcyjne dla klienta. Dzisiejsi konsumenci zwracają uwagę na każdy szczegół w procesie dokonywania zakupów. Każdy z nas zna to z doświadczenie. Wybierając ładne i solidne opakowania cukiernicze zyskamy zadowolenie klientów, którzy chętniej wrócą po kolejne zamówienia.
Dodaj komentarz