Przepis na pyszne jabłkowe różyczki w cieście francuskim

Różyczki w cieście francuskim to świetnie wyglądający, szybki do przyrządzenia i efektowny wypiek. Sprawdzi się na każdej domowej imprezie.

Krok 1 z 7

Jabłka kroimy w cienkie półplasterki i wkładamy na trochę...

Jabłka kroimy w cienkie półplasterki i wkładamy na trochę do wrzątku z rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym aby zmiękły (1/2 łyżeczki kwasku an 1/2 l wrzątku).

źródła zdjęć: Zdjęcia Autora porady

Przeczytaj teraz:

  1. Kamila Siemiątkowska Kamila Siemiątkowska

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 10.10.2013

Komentarze

Jadalna ozdoba każdego stołu:-) wykorzystam twój pomysł na chrzcinach córki :-)
Takie to proste a jakie efektowne. Super porada na piękną ozdobę potraw.