Przepis na filety rybne w zalewie octowej -smaczne i proste w przygotowaniu

Filety rybne w zalewie octowej to wersja ryby w occie dla niecierpliwych. Dlaczego ? Filety nie zawierają ości więc nie trzeba być cierpliwym i ostrożnym w czasie ich spożywania bo nic nie stanie nam w gardle. Dodatkową zaletą jest fakt, że szybko się marynują i tak naprawdę już po nocy "leżakowania" w zalewie nabierają odpowiedniego smaku - ale oczywiście im dłużej tym lepiej.

Krok 6 z 6

Ryby z warzywami zalewamy przygotowaną zalewą /powinna zakrywać...

Ryby z warzywami zalewamy przygotowaną zalewą /powinna zakrywać rybę/, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na przynajmniej 10 godz. Tak przygotowana ryba przechowywana w chłodnym miejscu może stać nawet ponad tydzień.

źródła zdjęć: zdjęcia autora porady

Przeczytaj teraz:

  1. Renata Janicka

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 06.01.2017

Komentarze

Wspaniały sposób na podanie ryby.