Przepis na filety rybne w zalewie octowej -smaczne i proste w przygotowaniu

Filety rybne w zalewie octowej to wersja ryby w occie dla niecierpliwych. Dlaczego ? Filety nie zawierają ości więc nie trzeba być cierpliwym i ostrożnym w czasie ich spożywania bo nic nie stanie nam w gardle. Dodatkową zaletą jest fakt, że szybko się marynują i tak naprawdę już po nocy "leżakowania" w zalewie nabierają odpowiedniego smaku - ale oczywiście im dłużej tym lepiej.

Krok 5 z 6

Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w pół plastry....

Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i kroimy w pół plastry. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. W naczyniu układamy warstwami paprykę z cebulą i usmażone ryby, znów warzywa i znów rybę itd.

źródła zdjęć: zdjęcia autora porady

Przeczytaj teraz:

  1. Renata Janicka

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 06.01.2017

Komentarze

Wspaniały sposób na podanie ryby.