Przepis na filety rybne w zalewie octowej -smaczne i proste w przygotowaniu

Filety rybne w zalewie octowej to wersja ryby w occie dla niecierpliwych. Dlaczego ? Filety nie zawierają ości więc nie trzeba być cierpliwym i ostrożnym w czasie ich spożywania bo nic nie stanie nam w gardle. Dodatkową zaletą jest fakt, że szybko się marynują i tak naprawdę już po nocy "leżakowania" w zalewie nabierają odpowiedniego smaku - ale oczywiście im dłużej tym lepiej.

Krok 4 z 6

Na patelnię wlewamy olej i wsypujemy szczyptę soli /ogranicza...

Na patelnię wlewamy olej i wsypujemy szczyptę soli /ogranicza pryskanie tłuszczu/. Filety rybne osuszamy papierowym ręcznikiem, obtaczamy w mące z przyprawami, następnie zanurzamy w jajku a na koniec w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz na patelni. Obsmażamy na rumiano z obu stron.

źródła zdjęć: zdjęcia autora porady

Przeczytaj teraz:

  1. Renata Janicka

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 06.01.2017

Komentarze

Wspaniały sposób na podanie ryby.