Jak przyrządzić leczo?

Leczo to węgierska potrawa, ja postanowiłam przekazać Państwu mój przepis na te pyszności. Składniki: 2 cukinie, 2 cebule, 3 papryki: czerwona, żółta i zielona; 1 puszka krojonych pomidorów, sól, pieprz ziołowy, majeranek, bazylia, 50 ml oleju, 2 łyżeczki papryki ostrej, koncentrat pomidorowy, 2 kiełbasy podwawelskie, kilka ząbków czosnku.

Krok 1 z 5

Cebule, czosnek i kiełbasę podsmażamy na niewielkiej ilości...

Cebule, czosnek i kiełbasę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zarumienią.

źródła zdjęć: zdjęcia Autora porady

Przeczytaj teraz:

  1. Monika Sob Monika Sob

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 11.10.2013

Komentarze