Przepis na smaczne ciasto marchewkowe

Ciasta marchewkowe cieszą się coraz większą popularnością. Są smaczne, zdrowe, tanie i nie da się ich popsuć.

  • - 4 jajka
  • - 2 szklanki mąki
  • - 2 szklanki cukru
  • - 2 szklanki utartej marchewki
  • - 1 szklanka oleju
  • - łyżka cynamonu
  • - łyżka sody
  • - łyżka proszku do pieczenia
1

Ucieramy jajka z cukrem i cukrem pudrem.


2

Dodajemy stopniowo mąkę, olej, cynamon, proszek do pieczenia i ucieramy na gładką masę.


3

Ucieramy marchew na tarce 9 (na grubych oczkach). Potrzebne będą nam dwie pełne szklanki marchwi wraz z sokiem.


4

Marchew dodajemy do pozostałych składników i nadal miksujemy.


5

Smarujemy tłuszczem blachę, wysypujemy mąką i wlewamy ciasto.


6

Nagrzewamy piekarnik do 180 C i pieczemy 45 minut.


7

Po ostygnięciu możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!


Przeczytaj teraz:

źródła zdjęć: zdjęcia własne

  1. Katarzyna Gromadzka Katarzyna Gromadzka

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 08.04.2014

Komentarze

Dzięki za pyszny przepis:-)