Jak zrobić zupę ogórkową?

Zupa ogórkowa to smaczna, tania i łatwa do przyrządzenia potrawa. Sprawdź jak ją ugotować.

  • ¼ kurczaka
  • 3 ogórki kiszone
  • 6 łyżek ryżu
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • Przyprawy, zależnie od upodobań smakowych (polecana jest Vegeta oraz łyżeczka soli)
1

Z ćwiartki kurczaka przygotuj wywar gotując mięso przez 1 godzinę. Dodaj przyprawy. Potem ryż wsyp do kubka i opłukaj. Następnie ryż wsyp do garnka z wywarem z kurczaka i gotuj przez 20 minut ciągle mieszając.


2

Utrzyj ogórki (nie obierać ich wcześniej) na wiórki. Przełożyć te ogórki do zupy i gotować przez 10 minut.


3

Śmietanę wlać do garnuszka. Trochę posolić, następnie wlać pół chochli gorącej zupy. Wymieszać dokładnie. Następnie wlać do garnka z zupą. Smacznego!


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Dla smaku można dodać posiekanego koperku.


  1. Norbert Gajecki Zaradni.pl

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
    1. 15.01.2011

    Komentarze

    a ja starte ogorki przesmazam na masle wczesniej

    Ostatnio zmieniony: 2013-04-28 22:38:01

    Gotuję ale troszkę inaczej:)

    Ostatnio zmieniony: 2013-02-18 21:52:41

    Jutro na obiad zupka

    Ostatnio zmieniony: 2013-02-03 17:57:54

    pyszna:)

    Ostatnio zmieniony: 2013-01-23 12:06:52