Jak zrobić tradycyjne kotlety schabowe?

Kotlety schabowe najlepiej smakują po fizycznym wysiłku. Moja porada przedstawia, jak je zrobić w tradycyjny sposób. Serdecznie zapraszam!

1
roztłukiwanie schabu roztłukiwanie schabu

Przygotuj: 3 kawałki schabu wieprzowego, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, przyprawy, olej do smażenia.
Roztłucz kotlety specjalnym narzędziem ( siekierką z ubijakiem) i posyp przyprawami z obu stron.


2
obtaczanie obtaczanie

Wbij jajko do osobnego naczynia - roztrzep widelcem. Następnie rozgrzej olej na patelni. W tym czasie obtaczaj kawałki mięsa w roztrzepanym jajku i potem obtaczaj w bułce tartej.


3
smażenie smażenie

Gotowe mięso włóż na rozgrzany olej i smaż na rumiany kolorek. Smaż najpierw z jednej strony, a potem przewróć na drugą. Gotowe - możesz teraz dowolnie komponować do nich dodatki.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Smacznego!


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie
  1. Grażyna Czech Grażyna Czech

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 13.03.2013

Komentarze

fajne

Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 16:50:34

schabowe robię właśnie w taki sposób. Zawsze wychodzą świetne, pozdrawiam

Ostatnio zmieniony: 2013-03-17 13:35:12