Jak zrobić szybko dobry lukier z witaminką C?

Jeśli mas ochotę ozdobić ciastka lub pączki lukrem, który nie jest za słodki, nie spływa z ciast tylko ładnie się rozprowadza i zastyga. Nie musisz tracić dużo pieniędzy, zobacz, jakie to proste.

  • - Cukier puder, (jeśli nie masz, możesz zmielić w młynku)
  • - świeża cytryna
  • -miska i łyżeczka
  • - dwie łyżeczki wody, ( jeśli nie chcesz by był kwaśny)
1
fot. Anna Berniak fot. Anna Berniak

Wsypujemy cukier puder do miseczki, wyciskamy pół cytryny (albo mniejszą ilość, sok z cytryny zastępujemy wodą).


2
fot. Anna Berniak fot. Anna Berniak

Mieszamy aż powstanie gęsta masa, jeśli jest za płynny, dosypujemy więcej cukru pudru.


3
fot. Anna Berniak fot. Anna Berniak

I gotowe, teraz możemy dekorować, co tylko mamy ochotę! Jeśli chcesz by był kolorowy, możesz dodać barwnika, ale pamiętaj żeby proporcje były zachowane, czym gęstszy tym lepszy!
Smacznego!


Przeczytaj teraz:

Galeria

fot. Anna Berniak fot. Anna Berniak
fot. Anna Berniak fot. Anna Berniak
fot. Anna Berniak fot. Anna Berniak
fot. Anna Berniak fot. Anna Berniak

źródła zdjęć: Własne

  1. Anna Berniak Anna Berniak

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 23.05.2015

Komentarze