Jak zrobić sos czosnkowy do pizzy?

Większość z nas uwielbia sos czosnkowy podawany w pizzeriach czy barach szybkiej obsługi do różnych potraw i wielu zadaje sobie pytanie, jaki jest idealny przepis? Otóż okazuje się ze przyrządzenie takiego sosu, który będzie doskonałym dodatkiem do naszych dań nie jest wcale trudne.

1

Wystarczy, bowiem połączyć ze sobą kilka prostych składników i mamy gotowy sos.


2

Pierwszy krok, jaki musimy wykonać to zgromadzenie niezbędnych składników: czosnek( najlepiej świeży), bazylia, oregano (mogą być suszone), łyżeczka cukru oraz majonez i śmietana najlepiej 18%.


3

Podane powyżej składniki należy ze sobą połączyć w proporcjach zależnych od naszego smaku tzn. czosnek należy zetrzeć w takiej ilości, jaka nam najbardziej odpowiada gdyż im więcej ząbków zużyjemy tym sos będzie bardziej ostry, pozostałe składniki dodajemy do uzyskania pożądanego smaku. Majonez i śmietanę dodajemy w taki sposób, aby uzyskać pożądaną konsystencje.
Tak przygotowany sos podajemy zgodnie z naszym uznaniem.
Smacznego!


  1. Magdalena Ceranka Rycerz Magdalena Ceranka Rycerz

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 27.07.2011

Komentarze