Jak zrobić shoarmę?

To pyszne danie zaspokoi każdego wybrednego smakosza:)

  • Pół kg mięsa wieprzowego lub piersi kurzych, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, pół kg pieczarek , 3 duże cebule, 30 dag żółtego sera, szczypta mielonego kminku, pieprz,vegeta, przyprawa do gyros/kebab,szczypta majeranku.
1

Mięso kroimy na cienkie paski, paprykę, pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę.


2

Mięso doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami i smażymy a następnie do usmażonego mięsa dodajemy paprykę, pieczarki i cebulę. Razem wszystko dusimy na małym ogniu.


3

Po usmażeniu odlać powstałą wodę- nie będzie nam potrzebna.


4

Na tartce o grubych oczkach zetrzeć ser i posypać nim mięso z warzywami. Dusić wszystko przez 10 min nie mieszając. Kiedy ser się rozpuści mamy już gotowe danie:)


5

Uwagi i spostrzeżenia

  • Shoarmę podawać z frytkami, ziemniakami lub ryżem w zależności od upodobań.


  1. Marta Ś

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 25.11.2011

Komentarze

Paseczki mięsa kroimy 4 cm na 1 cm:)

Ostatnio zmieniony: 2011-11-29 10:37:34