Jak zrobić polewę kakaową?

Polewę kakaową możesz wykorzystać do polania i udekorowania różnych ciast

  • 125 g margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka mąki
1

Do małego garnka włóż 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mleka, 2 łyżki kakao, 1 łyżkę mąki.


2

Powoli wszystko podgrzewaj na małym ogniu, przez cały czas mieszając do momentu, aż krem się zagotuje i lekko zagęści.


3

Polewę możesz wykorzystać do różnych placków, między innymi do "Toffi", babek, "3-Bit", itp.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • W przypadku gdy polewa się zwarzy, możesz ją uratować, dodając do lekko przestudzonej polewy 1 surowe jajko, energicznie mieszając.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
  1. Ewa Miastkowska Ewa Miastkowska

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 11.12.2010

Komentarze

zawsze kupowałam gotową

Ostatnio zmieniony: 2012-12-18 14:44:39

wygląda smacznie a smakuje też pewnie dobrze :)

Ostatnio zmieniony: 2011-01-05 16:16:49