Jak zrobić łososia z grilla z masłem ziołowym?

Łosoś jest jedną z najsmaczniejszych ryb, a przy tym też jest bardzo zdrowy. Jeśli mamy patelnię do grillowania lub grill elektryczny, możemy się rozkoszować tą potrawą cały rok.

1

Składniki:
2 dzwonka łososia
natka pietruszki
koperek
masło
czosnek
cytryna
sól
pieprz


2

Rybę dokładnie myjemy i delikatnie osuszamy.
Solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Odstawiamy do lodówki na pół godziny.


3

Zieleninę myjemy, osuszamy, siekamy i ucieramy z masłem.
Dodajemy posiekany lub przeciśnięty czosnek i delikatnie solimy.


4

Dzwonko zawijamy w folię z dość dużą porcją masła.
Układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po 5-7 minut z każdej strony.
Najlepiej smakuje z ziemniakami w mundurkach z dodatkiem wcześniej przygotowanego masła.


  1. Dominika Raźniewska

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 10.11.2010

Komentarze

Super:)

Ostatnio zmieniony: 2013-02-18 18:02:40

extra patent niema co

Ostatnio zmieniony: 2012-11-11 16:32:17

Mniam...:-)

Ostatnio zmieniony: 2012-10-25 22:47:49

Prosty, smaczny przepis. Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony: 2012-06-14 14:19:26

Ja ubóstwiam tą rybę.

Ostatnio zmieniony: 2012-03-09 21:25:52

Uwielbiam łososia.

Ostatnio zmieniony: 2012-02-04 14:37:49

Polecam mój najnowszy przepis na wykwintną sałatkę z rukoli i szynki parmeńskiej http://www.zaradni.pl/porada/6596,jak_zrobic_wykwintna_salatke_z_rukoli_i_szynki_parmenskiej

Ostatnio zmieniony: 2011-04-27 12:51:24

Jeśli organizujesz urodziny, lub inną większą uroczystość zapraszam do przeczytania mojej porady http://www.zaradni.pl/porada/3132,jak_dobrze_zorganizowac_przyjecie_w_domu .

Ostatnio zmieniony: 2010-12-03 15:13:12