Jak usmażyć smaczną rybę?

Jak usmażyć rybę, aby była smaczna a za razem zdrowa. Nie musisz używać soli daj się ponieść fantazji przyprawiania. Wypróbuj mojego przepisu.

  • ryba (gatunek według uznania - ja używam miruny ze skórą), oliwa do smażenia, jajko, mąka.
  • przyprawy: curry, bazylia
1

Po rozmrożeniu ryby umyj ją.


2

Posyp rybę przyprawami.


3

Roztrzep jajko na talerzu. Na drugi talerz nasyp mąkę.


4

Obtaczaj najpierw w mące następnie w jajku.


5

Nagrzej patelkę, kładź rybę na gorący tłuszcz.


6

Smaż po obu tronach, aż jajko na rybie się nie przypiecze.


7
Samo zdrowieSamo zdrowie

Smacznego.


Przeczytaj teraz:

  1. Emilia Przybyłek Zaradni.plEmilia Przybyłek Zaradni.pl

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
    1. 25.02.2011

    Komentarze

    Też smażę rybe w ten sam sposób ale to czy będzie ona smaczna czy nie zależy po prostu od jej gatunku i od gustu konsumenta.

    Ostatnio zmieniony: 2012-01-31 22:14:30

    carry fantastycznie zastępuje sól

    Ostatnio zmieniony: 2011-03-24 16:32:40

    Ja wolę z solą choć wiem, że to nie do końca zdrowe:-(

    Ostatnio zmieniony: 2011-03-24 16:07:49