Jak usmażyć pysznego pstrąga?

Bardzo łatwy przepis na pstrąga, dzięki któremu zabłyśniesz w kuchni.

1

Składniki:
pstrąg - po jednym na osobę
cytryna
koperek
masło
oliwa
mąka pszenna
sól
pieprz


2

Pstrąga najlepiej kupić już wypatroszonego.
Dokładnie go myjemy i osuszamy.
Solimy w środku, oraz z zewnętrznej strony, oraz delikatnie pieprzymy.
Odstawiamy do lodówki na godzinę.


3

Następnie oprószamy pstrąga z dwóch stron mąką i kładziemy na rozgrzaną oliwę.
Po 8 minutach przewracamy pstrąga na drugą stronę i dodajemy dużą łyżkę masła.
Po kolejnych 8 minutach pstrąga przekładamy na talerz, do środka wkładamy odrobinę masła.
Całość posypujemy koperkiem i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Podajemy z kawałkiem cytryny i porcją masła.
Gotowego pstrąga można posypać uprażonymi płatkami migdałów.


Przeczytaj teraz:

  1. Dominika Raźniewska

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 21.03.2011

Komentarze

super

Ostatnio zmieniony: 2013-02-27 11:27:39

Dokładnie, ryby górą:-)

Ostatnio zmieniony: 2012-10-25 22:44:39

hehe dziś jadłam, pyszny. Ryby górą.

Ostatnio zmieniony: 2012-02-08 20:19:09

Fajny przepis.

Ostatnio zmieniony: 2012-02-04 14:16:07

cała tajemnica tkwi w maśle. usmazony na oleju traci smak.

Ostatnio zmieniony: 2012-01-04 08:17:06

- Osobiście zamiast migdałów wybrałam posiekane orzechy - też było pycha :o)
Pozdrawiam !!!

Ostatnio zmieniony: 2011-12-19 12:47:18

Pstrąg posypany migdałami - pycha! Polecam.

Ostatnio zmieniony: 2011-12-17 11:59:44

Polecam mój najnowszy przepis na wykwintną sałatkę z rukoli i szynki parmeńskiej http://www.zaradni.pl/porada/6596,jak_zrobic_wykwintna_salatke_z_rukoli_i_szynki_parmenskiej

Ostatnio zmieniony: 2011-04-27 12:54:11

Dziękuję bardzo i smacznego :)

Ostatnio zmieniony: 2011-03-24 12:50:14

Bardzo cenię sobie smak smażonej ryby.Moja Droga przepis na bardzo wysokim poziomie...koniecznie zaszaleję w którąś sobotę z obiadem :-)

Ostatnio zmieniony: 2011-03-23 13:34:28

teraz tylko czekac az tesciu zlowi:)

Ostatnio zmieniony: 2011-03-22 06:23:38