Jak smażyć flądrę ?

Flądra żyje w naszym morzu. Ma spłaszczone ciało, ale przyrządzona - smakuje wyśmienicie. W tej poradzie dowiesz się jak usmażyć filet z fladry. Nie ma w nim ości, a smażenie jest łatwe i szybkie.

  • 80 dag fileta z flądry,przyprawy, jajko, 3 łyżki mąki pszennej, olej do smażenia
1

Najpierw kup świeżego fileta z fladry. Ryba musi być świeża - co jest gwarancją dobrego smaku. Wypłucz ją w zimnej wodzie i osącz.


2
gotowe produkty do zrobienia panierkigotowe produkty do zrobienia panierki

Teraz posyp rybę przyprawami z obu stron. Ryba jest gotowa do smażenia. W osobnej misce roztrzep widelcem jajko, a na drugi talerz wsyp mąkę pszenną Weź fileta - umocz z obu stron w jajku, a potem obtaczaj w mące.


3
smażeniesmażenie

Obtoczone kawałki fladry kładź na rozgrzany tłuszcz. Smaż najpierw z jednej, a potem przewróć na drugą stronę i smaż na złoty kolor. Gotowe kawałki możesz spożywać od razu po usmażeniu.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Smacznego!


Galeria

zdjęcie
zdjęcie
  1. Grażyna CzechGrażyna Czech

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
    1. 02.04.2013

    Komentarze

    smaczne

    Ostatnio zmieniony: 2013-04-11 10:51:31