Jak gotować pieczarki?

Wiele jest przepisów, w których możemy użyć pieczarek, jednak co zrobić, kiedy wymaga się od Nas ugotowania tychże pieczarek. W książkach kulinarnych często można spotkać się z stwierdzeniem "Ugotuj pieczarki" i następnie zrób to i tamto...

  • garnek
  • woda
  • sól
  • pieczarki
1

Przed wrzuceniem pieczarek do wody tą należy osolić. Następnie wrzucamy pieczarki do wody.


2

W zależności od tego do czego chcemy je wykorzystać, powinniśmy uzależnić czas gotowania pieczarek.

Jeśli pieczarki mają być użyte w zupie to powinny gotować się do miękkości około 15 - 20 minut na średnim ogniu.

Jeśli pieczarek chcemy użyć do sałatki powinniśmy gotować je około 5 min na dużym ogniu, ażeby te nie były za miękkie.


3

Naturalnie przy dłuższym gotowaniu pieczarek co jakiś czas powinniśmy sprawdzić widelcem, czy te nie rozgotowują się nam.


4

Uwagi i spostrzeżenia

  • Im dłużej gotujemy pieczarki tym bardziej stają się one miękkie, ale również tym bardziej tracą smak.


Przeczytaj teraz:

Galeria

zdjęcie
zdjęcie
  1.  Łukasz Harazim Łukasz Harazim

Dodaj komentarz

  1. Zaloguj się:
  1. 03.01.2011

Komentarze

jaaacie ekstra

Ostatnio zmieniony: 2013-05-21 19:01:12

super

Ostatnio zmieniony: 2013-02-23 15:05:35