Najnowsze porady

Jak zrobić ciasto Shrek?

Czy jest wśród nas ktoś kto nie zna olbrzymiego, zielonego ogra o imieniu Shrek? Chyba wszyscy go znamy i lubimy. Straszy swoim wyglądem, lecz charakteryzuje się dobrym sercem. Dzisiaj mamy Shreka na...

Jak zrobić filet z piersi kurczaka inaczej niż zwykle?

Filet z piersi kurczaka jest jednym z najpopularniejszych w Polsce dań obiadowych. Wszyscy lubimy pierś z kurczaka. Przeważnie smażymy z niej zwykłe kotlety, warto jednak czasem spróbować czegoś innego....

Przepis na smaczne domowe suszone pomidory

Prawdziwy wielbiciel kuchni włoskiej nie wyobraża sobie by w spiżarni zabrakło suszonych pomidorów. Możemy oczywiście kupić gotowe ale te własnoręcznie przygotowane smakują dużo lepiej bo przygotowując...

Mięsno-warzywne gołąbki bez zawijania

Tradycyjne gołąbki to mięso mielone z kaszą lub ryżem zawinięte w liście kapusty. Potrawa pyszna ale pracochłonna i wymagająca nieco wprawy by te "kapuściane zawijasy" wyglądały apetycznie i nie rozpadły...

Kebab – poznaj 5 ciekawostek na temat tej potrawy

Kebab to jedno z najpopularniejszych fastfoodowych dań w naszym kraju. I choć są osoby, które chciałyby, żeby miał polskie pochodzenie – kebab to danie pochodzące prosto z Turcji. Co sprawiło, że podbiło...