Najnowsze porady

Mięsno-warzywne gołąbki bez zawijania

Tradycyjne gołąbki to mięso mielone z kaszą lub ryżem zawinięte w liście kapusty. Potrawa pyszna ale pracochłonna i wymagająca nieco wprawy by te "kapuściane zawijasy" wyglądały apetycznie i nie rozpadły...

Kebab – poznaj 5 ciekawostek na temat tej potrawy

Kebab to jedno z najpopularniejszych fastfoodowych dań w naszym kraju. I choć są osoby, które chciałyby, żeby miał polskie pochodzenie – kebab to danie pochodzące prosto z Turcji. Co sprawiło, że podbiło...

Placki po węgiersku

Na placka po węgiersku można znaleźć różne przepisy. Czy mój jest na typowego placka, tego nie wiem. Ale na pewno daje smaczny efekt i nie wymaga wielkich zdolności kulinarnych, dużych nakładów finansowych...

Jak upiec kurczaka na butelce z piwem

Proponuję ciekawy przepis na kurczaka pieczonego na butelce z piwem. Po upieczeniu kurczak jest soczysty i smaczny, po prostu palce lizać. Dzięki długiemu marynowaniu, nawet pierś nie jest sucha, ani...

Jak przygotować kotleciki jaglano drobiowe ?

Niesamowicie smaczna alternatywa dla tradycyjnych "sznycli". Dodatek kaszy jaglanej dodaje delikatności i niespotykanego smaku. Pyszne - polecam serdecznie :-)